23. května 2016

Postup

1. Těstoviny vaříme v osolené vroucí vodě na zkus tedy al dente. Brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky a krátce povaříme v osolené vodě.

2. V pánvi na oleji orestujeme nasekaný česnek a přidáme na plátky nakrájenou chilli papričku. Přimícháme povařenou brokolici a krátce prohodíme. Na závěr smícháme s vařenými těstovinami.

3. Podle chuti dochutíme a zasypeme parmazánem. K těstovinám podáváme rukolu promíchanou s olivovým olejem a citronovou šťávou.

Ingredience

400 g italských těstovin orecchiette
sůl
1 čerstvou brokolici
80 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 chilli papričku
60 g parmazánu
100 g rukoly
2 lžíce olivového oleje
šťávu z 1/2 citronu