15. října 2016

Postup

1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky. Polovinu bazalky usekáme nahrubo. Ricottu smícháme se smetanou a solamylem. Lasagne povaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut. Pak je vyndáme, propláchneme studenou vodou a potřeme olejem.

2. Lososa nakrájíme na kostky asi 3×3 cm. Na pánvi rozpustíme máslo a krátce na něm podusíme špenát. Ochutíme ho solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec přidáme polovinu nakrájené bazalky.

3. Zapékací misku vymažeme olejem a na dno položíme 3 plátky lasagní. Pak na ně naneseme lžící polovinu ricottové náplně, špenátu, plátků cukety a pokrájeného lososa. Překryjeme třemi plátky lasagní a znovu navrstvíme ve stejném pořadí zbylé suroviny. Na povrch položíme zbylé plátky lasagní, které posypeme parmazánem a piniemi.

4. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Hotové lasagne ozdobíme zbylou bazalkou.

Ingredience

1 žlutá cuketa
1 svazek bazalky
350 g ricotty
150 ml smetany ke šlehání
1 lžíce solamylu
9 plátků lasagní
sůl
250 g filetu z lososa
1 lžíce másla
750 g listového špenátu
mletý černý pepř
muškátový oříšek
40 g parmazánu
40 g piniových semínek
olej na potírání