15. dubna 2017

Postup

1. Hladkou mouku, vejce, olivový olej, sůl a bazalkové pesto propracujeme v tužší těsto, které necháme odležet. Z odleženého těsta vyválíme tenký plát, překrojíme napůl, složíme na sebe a nakrájíme tenké nudle. Nudle uvaříme dopoloměka v osolené vodě (asi 7 minut).

2. Na oleji orestujeme pokrájené houby a piniová semínka, vše zalejeme smetanou a necháme svařit. Ke konci do omáčky přidáme očištěný špenát a už jen necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

3. Nudle přidáme do omáčky a lehce prohřejeme. Ihned podáváme.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
50 g hub (Jidášovo ucho)
2 lžíce piniových semínek
100 ml smetany
100 g mladého baby špenátu
sůl, mletý bílý pepř
Těsto na nudle:
400 g hladké mouky
3 vejce
2 lžíce olivového oleje
sůl
2 lžíce bazalkového pesta