15. května 2016

Postup

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.

2. Listy špenátu nebo zelí opláchneme, necháme okapat a dle potřeby je natrháme na menší kousky. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka, česnek na plátky.

3. V pánvi rozehřejeme olej a dozlatova na něm orestujeme česnek. Vyjmeme ho a osmahneme cibuli. Přisypeme listy špenátu nebo zelí. Osolíme je, opepříme a za stálého míchání je necháme ovadnout. Pak přisypeme těstoviny a prohřejeme je. Směs odstavíme.

4. V rendlíku přivedeme k varu asi 1 litr vody. Přilijeme do ní ocet a opatrně do ní z misky necháme sklouznout rozklepnuté vejce. Když bílek ztuhne, vejce vyjmeme. Stejně připravíme I zbylá vejce. Společně s parmazánem podáváme k těstovinám.

Ingredience

400 g krátkých těstovin (např. fusilli)
sůl
500 g listů špenátu nebo čínského zelí
1 větší červenou cibuli
4 stroužky česneku
asi 4 lžíce olivového oleje
mletý černý pepř
200 ml octa
4 vejce
40 g strouhaného parmazánu