15. února 2016

Postup

1. Špenát opláchneme a necháme okapat. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente. Scedíme je a necháme okapat.

2. Ořechy nasekáme nahrubo. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na troše olivového oleje. Přidáme nasekané ořechy a také je opečeme.

3. Přilijeme smetanu a základ přivedeme k varu. Vložíme do něj špenát a krátce ho povaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

4. Do připravené omáčky vložíme uvařené těstoviny a prohřejeme je. Těstoviny rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme parmazánem.

Ingredience

200 g listového špenátu
400 g dlouhých těstovin (fetuccine)
sůl
100 g vlašských ořechů
3 stroužky česneku
olivový olej
250 ml smetany
čerstvě mletý černý pepř
50 g parmazánu