Těstovinový salát s rajčaty a bazalkou
Suroviny: 300 g těstovin (garganelli), sůl, 2 stroužky česneku, 1 lžíce balsamicového octa rosso, 1 lžička hnědého cukru, špetka drceného pepře, 2 lžíce olivového oleje, 100 g cherry rajčat, 1 svazek čerstvé bazalky, 1 svazek rukoly, 60 g parmské šunky nakrájené na plátky
Postup
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat a dáme do mísy.
2. Česnek utřeme a promícháme s octem, cukrem, solí a pepřem. Nakonec přidáme olej a důkladně promícháme.
3. Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k těstovinám společně s nasekanou bazalkou a rukolou. Promícháme a dáme do chladničky.
4. Mezitím opečeme nasucho plátky šunky. Salát rozdělíme do misek, přelijeme zálivkou a poklademe plátky opečené šunky.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1380 kJ/330 kcal
Počet porcí/kusů 4