17. května 2017
Vyzkoušejte naše recepty a zjistíte, že těstovinový salát může být pravou delikatesou.
1 / 7

Těstovinový salát s rajčaty a bazalkou

Suroviny: 300 g těstovin (garganelli), sůl, 2 stroužky česneku, 1 lžíce balsamicového octa rosso, 1 lžička hnědého cukru, špetka drceného pepře, 2 lžíce olivového oleje, 100 g cherry rajčat, 1 svazek čerstvé bazalky, 1 svazek rukoly, 60 g parmské šunky nakrájené na plátky

Postup

1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat a dáme do mísy.

2. Česnek utřeme a promícháme s octem, cukrem, solí a pepřem. Nakonec přidáme olej a důkladně promícháme.

3. Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k těstovinám společně s nasekanou bazalkou a rukolou. Promícháme a dáme do chladničky.

4. Mezitím opečeme nasucho plátky šunky. Salát rozdělíme do misek, přelijeme zálivkou a poklademe plátky opečené šunky.

Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1380 kJ/330 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7