18. května 2017
Udělejte si malou dámskou hostinu. Menu na ní bude báječně lehké, ale nápaditě zkombinované. Lahodný kousek dietního masa, dva super saláty a nakonec malý hřích.  
1 / 4

Aktuální vydání Ženy a život je věnováno především jednomu tématu. A tím jsou… děti. Najdete v něm spoustu tipů, jak je potěšit, jak se o ně starat… Proto jsme se aspoň v kapitole JÍDLO věnovaly jen a jen maminkám. Nechte děti na starost otcům a udělejte si parádní dámskou jízdu. Co se bude podávat?

Bramborový salát se zelenými listy

Excelentní ančovičkový dresink a zelené listy obalí brambory celou škálou chutí.

● Čas na přípravu: 35 minut
● Množství: 8 porcí
● Potřebujete: 1,5 kg nových brambor, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci kaparů, 1 svazek rukoly, 1 salát frisée, 1 hrst baby listů červené řepy, sůl, čerstvě mletý pepř; na dresink: 10 filetů ančoviček, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 stroužek česneku, šťávu z jednoho citronu, půl lžíce medu, 150 ml panenského olivového oleje

1. Brambory pečlivě omyjte a vydrhněte kartáčkem. Vložte je do hrnce, zalijte studenou ­vodou a osolte. Vodu přiveďte k varu, potom ­teplotu ztlumte a za mírného bublání vařte 15 až 20 minut, podle velikosti brambor.
2. Všechny ingredience na dresink vložte
do vysoké nádoby a ponorným mixérem
je rozmixujte na hladký krémový dresink.
3. Uvařené brambory slijte a překrájejte na menší kusy. V pánvi zahřejte olej a restujte na něm kapary asi 2 minuty. Pak přidejte brambory. Promíchejte a sundejte z ohně. Na brambory vlijte připravený dresink. ­Opět promíchejte a nechte zchladnout.
4. Všechny salátové listy promíchejte v míse. Rozložte na ně brambory obalené v dresinku.

A co se podává dál? Nechte se překvapit…

1 / 4