11. května 2017
Její kyselé stonky využijte úplně stejně jako rybíz a připravte z nich marmeládu nebo upečte koláč.
1 / 2

Stonky rebarbory se sklízejí nejpozději koncem června. Odřízněte nejedlé listy, stonky pak spařte horkou vodou a oloupejte.
Nakrájené stonky můžete ihned zpracovat nebo zamrazit na později.
● Smíchejte kousky rebarbory s jahodami a cukrem a povařte doměkka. Pak tento rozvar doplňte jogurtem nebo šlehačkou a podrcenými sušenkami. Rozvařené kousky můžete také navrstvit na tvarohový koláč, do košíčků nebo na pusinkové korpusy či do jiných drobných sladkostí. Hodí se i jako doplněk k sýrům s bílou plísní. Můžete jím také naplnit tvarohové knedlíky.

Z rebarbory připravíte i vynikající koláč a džem. Jak na to? Čtěte dál!

1 / 2