4. května 2017
Zdravější a stravitelnější variantu špaget si rychle zamilujete.

4 porce; doba přípravy: 30 minut; 375 kcal/porce

Suroviny:

Špagety
1 lžíce extra panenského olivového oleje
100 g vlašských ořechů, namočených ve studené vodě na 4-6 hodin
50 g loupaných mandlí, namočených ve studené vodě na 4-6 hodin
1 chemicky neošetřený citron, strouhaná kůra a šťáva
1 stroužek česneku
150 g nakládaných sušených rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
2 cukety
1 červené, žluté a zelené rajče, nakrájené na plátky

Hlíva
2 lžíce olivového oleje
1 menší cibule nakrájená nadrobno
2 stroužky drceného česneku
200 g hlívy ústřičné natrhané nahrubo
1 lžíce nasekané hladkolisté petržele

Postup:

1. Olej vlijte do mixéru, přidejte slité ořechy, mandle, citronovou šťávu a kůru, česnek, sušená rajčata a vše rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

2. V pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte cibuli a česnek a na středním stupni je opékejte doměkka, zhruba 3 minuty. Přidejte hlívu a restujte ji doměkka, přibližně 3–4 minuty. Posypte petrželkou.

3. Mezitím podélně rozkrojte cukety a nakrájejte je na tenké nudličky nebo nastrouhejte na struhadle typu mandolína. Vsypte je do mísy a dobře promíchejte s rajčatovou směsí.

4. Talíř poklaďte střídavě plátky různobarevných rajčat, navrch rozdělte cuketové špagety a posypte pečenou hlívou.

Další skvělé recepty a tipy na restaurace najdete v aktuálním vydání časopisu Ano, šéfe!

PŘEDPLATIT VYDÁNÍ ČASOPISU ANO, ŠÉFE