2. června 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Výhonky chřestu oloupeme a zbavíme zdřevnatělých konců. Nakrájíme je na malé špalíčky.

2. V hrnci na másle osmahneme cibuli s nasekanou chilli papričkou a koriandrem. Přidáme nakrájený chřest (bez hlaviček) a také ho orestujeme. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

3. Základ na polévku asi 20 minut povaříme a pak ho rozmixujeme. Přilijeme kokosové mléko. Polévku dochutíme solí a pepřem. Nakonec v ní necháme prohřát hlavičky chřestu, které jsme si ponechali stranou.

4. Krevety očistíme a po čtyřech napícháme na vlhké špejle. Špízky opečeme na olivovém oleji. Servírujeme je k polévce.

Ingredience

1 cibuli
1 balíček zeleného chřestu
2 lžíce másla
1 chilli papričku
3 lžíce nasekané nati koriandru
1000 ml zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka
sůl
mletý bílý pepř
16 krevet
olivový olej