2. června 2016

Postup

1. Mouku prosijeme do mísy. Přidáme máslo nakrájené na kousky, vejce, žloutek a 3 lžíce vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho asi 30 minut odpočinout v chladničce.

2. Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou formu na koláč. Dno lehce propícháme vidličkou a korpus pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 12 minut.

3. Chřest omyjeme a zbavíme zdřevnatělých konců. Šunku a očištěné žampiony nakrájíme na menší kousky, omytá rajčata přepůlíme. V pánvi na oleji orestujeme pokrájenou šunku a žampiony. Pak vše společně s rajčaty a chřestem dáme do předpečeného korpusu.

4. Nastrouhané sýry promícháme s vejci, mlékem, solí a pepřem. Naplň vlijeme do korpusu a koláč vložíme do trouby. Pečeme při 160 °C asi 50 minut. Koláč necháme zchladnout a nakrájíme na kousky.

Ingredience

200 g hladké mouky
90 g másla + na vymazání formy
1 vejce
1 žloutek
Náplň:
350 g zeleného chřestu
150 g parmské šunky
100 g žampionů
100 g cherry rajčat
1 lžíce olivového oleje
125 g mozzarelly
60 g ementálu
3 vejce
250 ml mléka
sůl
mletý černý pepř