2. května 2016

Postup

1. Těsto rozdělíme na čtyři díly a rozválíme na podlouhlé placky. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 minut.

2. Mezitím přivedeme k varu v hrnci vodu se solí. Zelený chřest do ní vložíme a asi 2 minut povaříme. Pak ho zchladíme ve studené vodě. Zchlazený chřest škrabkou nakrájíme na plátky. V míse je pokapeme olejem a citronovou šťávou.

3. Upečené placky necháme lehce zchladnout. Pak je potřeme fetou a obložíme naškrábaným chřestem a pikantními listy mizuny či rukoly. Vše posypeme podrceným červeným pepřem.

Tip: Těsto na focacciu si můžeme připravit doma. Potřebujeme na něj jen 500 g hladké mouky, 20 g čerstvého droždí, ½ lžíce soli a 400 ml vlažné vody. Nebo můžeme použít také chlazené těsto na pizzu.
 

Ingredience

1 chlazené těsto na focacciu (400 g)
sůl
200 g zeleného chřestu
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
200 g sýra feta (měkký v krabičce)
hrst listů salátu mizuna nebo rukoly
1 lžička červeného pepře