2. dubna 2017

Postup

1. Chřest oloupeme a zbavíme zdřevnatělých konců. Mrkev očistíme a nakrájíme na silnější proužky.

2. Pak ji společně s chřestem povaříme 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Zeleninu vyjmeme a ihned zchladíme pod studenou tekoucí vodou. Rozdělíme do čtyř svazků, které upevníme šunkou.

3. Rajčata omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Dáme je do misky, zalijeme olejem a promícháme s najemno nasekanou pažitkou, solí, pepřem a citronovou šťávou. Chřestové rolky posypeme solí a podáváme s dresinkem. Můžeme doplnit rukolou a cherry rajčátky.

Ingredience

400 g zeleného chřestu
400 g mladé mrkve
sůl
100 g plátků sušené šunky
2 velká rajčata
100 ml olivového oleje
malý svazeček pažitky
čerstvě mletý barevný pepř
šťáva z 1 citronu