2. února 2017

Postup

1. Quinou propláchneme několikrát vroucí vodou a ve 400 ml vody vaříme cca 15 minut. Odstavíme a necháme dojít pod pokličkou.

2. Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a poslední 1/3 výhonku oloupeme. Po cca 8 výhoncích ho svážeme kuchyňskou nití do snopu a postavíme do hrnce s vroucí osolenou vodou tak, aby špičky byly nad hladinou a vařily se jen v páře. Vaříme cca 3 minuty do poloměkka. Chřest vyjmeme a ihned zchladíme v ledové vodě. Provázek odstraníme a výhonky rozkrájíme podélně na poloviny.

3. V menší misce smícháme citronovou šťávu, med a olivový olej. Quinou osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Přidáme chřest, kousky kozího sýra a osemení granátového jablka. Salát zakápneme zálivkou a dozdobíme opláchnutými lístky řeřichy. Dochutíme pepřem a podáváme.

Ingredience

150 g quinoy
600 g zeleného chřestu
sůl
šťáva z ½ citronu
2 lžíce medu
5 lžic olivového oleje
drcený černý pepř
100 g kozího sýra
1 granátové jablko
1 vanička řeřichy (např. dulci) na posypání