Ingredience4 vykuchané pstruhy |
1. Pstruhy omyjeme a osušíme. V břišní dutině je nasolíme a vložíme do nich po několika snítkách tymiánu a plátcích citronu. Poprášíme je hladkou moukou a na rozehřátém oleji na pánvi z obou stran opečeme.
2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky nasekáme nadrobno. Vše promícháme se žloutkem a strouhankou. Směs lehce osolíme a opepříme a nadlehčíme pevným sněhem z bílku.
3. Pstruhy přendáme do máslem vymaštěného pekáčku a rozdělíme na ně česnekovo-bylinkovou směs. Vložíme je do trouby předehřáté na 180 °C a asi 20 minut necháme péct.
4. Chilli papričku nasekáme nadrobno a krátce prohřejeme asi ve 100 ml olivového oleje. Pečeného pstruha podáváme pokapaného ochuceným olejem.