2. března 2016

Postup

1. Pstruhy omyjeme a osušíme. V břišní dutině je nasolíme a vložíme do nich po několika snítkách tymiánu a plátcích citronu. Poprášíme je hladkou moukou a na rozehřátém oleji na pánvi z obou stran opečeme.

2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky nasekáme nadrobno. Vše promícháme se žloutkem a strouhankou. Směs lehce osolíme a opepříme a nadlehčíme pevným sněhem z bílku.

3. Pstruhy přendáme do máslem vymaštěného pekáčku a rozdělíme na ně česnekovo-bylinkovou směs. Vložíme je do trouby předehřáté na 180 °C a asi 20 minut necháme péct.

4. Chilli papričku nasekáme nadrobno a krátce prohřejeme asi ve 100 ml olivového oleje. Pečeného pstruha podáváme pokapaného ochuceným olejem.

Ingredience

4 vykuchané pstruhy
sůl
snítky čerstvého tymiánu
1 citron
olivový olej
4 stroužky česneku
1 menší svazek petrželky
2 hrsti lístečků bazalky
1 vejce
asi 2 lžíce strouhanky
mletý černý pepř
máslo na vymaštění pekáčku
1 chilli paprička