2. února 2017

Postup

1. Nejprve si připravíme bylinkové máslo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky i kousek papriky opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Změklé máslo utřeme a vmícháme do něj bylinky s paprikou. Ochutíme ho solí, pepřem a citronovou šťávou. V ledničce ho necháme zatuhnout.

2. Vykuchané pstruhy omyjme a osušíme. Zevnitř i zvenku je osolíme. Obalíme je v hladké mouce a z obou stran opečeme na rozehřátém oleji.

3. Opečené pstruhy dáme do vymaštěného pekáčku a v troubě je při 180 °C dopečeme doměkka. Podáváme je s bylinkovým máslem a novými bramborami.

Ingredience

4 vykuchaní pstruzi
sůl
hladká mouka na obalení
olej na opečení
Bylinkové máslo:
1 malý stroužek česneku
několik snítek petrželky
několik snítek kopru
2 snítky kerblíku
kousek červené papriky
120 g másla
sůl
mletý černý pepř
1 lžička citronové šťávy