2. ledna 2017

Postup

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat.

2. Pstruhy důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Zevnitř i zvenku je potřeme směsí prolisovaného česneku, soli, citronové šťávy a kůry. Do bříšek ryb vložíme bylinky a několik plátků brambor.

3. Cuketu opláchneme a škrabkou na zeleninu z ní nakrájíme tenké plátky. Čtvrtinu z nich rozložíme střídavě se čtyřmi plátky slaniny na prkénko. Položíme na ně pstruha, opatrně ho zabalíme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Stejně připravíme i ostatní ryby. Obložíme je zbylými brambory a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Ingredience

800 g brambor
sůl
4 pstruzi (vykuchaní)
2 stroužky česneku
šťáva a kůra z 1 bio citronu
malý svazek ploché petržele
4 snítky estragonu
4 snítky tymiánu
1 malá cuketa
16 plátků slaniny