Ingredience4 pstruzi (po 250 g) |
1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme je do mísy a pokapeme pomerančovou šťávou a olejem. Hranolky posypeme cukrem, moukou a petrželkou. Dobře je promícháme a rozložíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
2. Pstruhy očistíme, omyjeme a z obou stran osolíme a opepříme. Pokapeme šťávou z 1/2 citronu. Ryby opečeme na rozpáleném oleji v pánvi zprudka z obou stran. Pak snížíme teplotu a pstruhy pozvolna dopékáme z každé strany alespoň 8 minut.
3. Omytý a osušený estragon nasekáme nadrobno. V misce promícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou a estragonem. Hotové pstruhy podáváme se zbylým citronem, mrkvovými hranolky a estragonovým dipem.