2. dubna 2016

Postup

1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme je do mísy a pokapeme pomerančovou šťávou a olejem. Hranolky posypeme cukrem, moukou a petrželkou. Dobře je promícháme a rozložíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

2. Pstruhy očistíme, omyjeme a z obou stran osolíme a opepříme. Pokapeme šťávou z 1/2 citronu. Ryby opečeme na rozpáleném oleji v pánvi zprudka z obou stran. Pak snížíme teplotu a pstruhy pozvolna dopékáme z každé strany alespoň 8 minut.

3. Omytý a osušený estragon nasekáme nadrobno. V misce promícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou a estragonem. Hotové pstruhy podáváme se zbylým citronem, mrkvovými hranolky a estragonovým dipem.

Ingredience

4 pstruzi (po 250 g)
hrubá mořská sůl
mletý černý pepř
1 bio citron
olivový olej
Na hranolky:
800 g mrkve
šťáva z 1 pomeranče
olivový olej
20 g hnědého cukru
1 lžíce kukuřičné mouky
2 lžíce nasekané petrželky
Na dip:
6 snítek estragonu
150 g zakysané smetany
cukr podle chuti
šťáva z 1/2 citronu