26. srpna 2016

Postup

1. Bulgur nasypeme do mísy a zalijeme ho půl litrem vroucí osolené vody. Mísu přiklopíme a necháme bulgur s vodou asi 30 minut stát, dokud se veškerá voda nevsákne. Odklopíme víko, promícháme bulgur a a necháme ho zchladnout.

2. Ořechy opražíme na suché pánvi. Z granátového jablka vydlabeme semínka s dužinou. Bagetu a kozí sýr nakrájíme na plátky. Plátky bagety pokapeme olivovým olejem a pokryjeme plátkem sýra. Troubu vyhřejeme na 200 °C a bagetky se sýrem zapečeme do zlatova.

3. Do misky k vychladlému bulguru přidáme semínka granátového jablka, opražené ořechy, rukolu, oškrábaný a na plátky nakrájený řapíkatý celer.

4. Do druhé misky nalijeme olivový olej, přidáme med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře vše promícháme a dresink vlijeme k ostatním surovinám. Zlehka promícháme. Hotový salát rozdělíme na jednotlivé talíře, přiložíme sýrové toasty a podáváme.

Ingredience

Na salát:
250 g bulguru
1 granátové jablko
80 g vlašských ořechů
4 stonky řapíkatého celeru
150 g rukoly
1 bageta
250 g kozího sýra
Na dresink:
6 lžic olivového oleje
3 lžíce medu
šťáva z jednoho citronu
sůl
mletý černý pepř