26. února 2017

Postup

1. Zelený chřest očistíme a spaříme ve vroucí vodě s cukrem. Pak ho ihned vyndáme a propláchneme pod studenou vodou. Karotku očistíme a podélně nakrájíme na plátky, cuketu na kolečka, očištěnou papriku na větší kousky. Cibulky omyjeme a podélně přepůlíme.

2. Na polovinu roštu položíme dva alobalové tácky, vložíme do nich kozí sýr a lehce vše pokapeme olivovým olejem. Druhou část roštu vyložíme alobalem. Zeleninu pokapeme zbylým olivovým olejem, promícháme a položíme na alobal. Grilujeme v troubě asi 8-10 minut. Zeleninu i sýr můžeme také připravit v grilovací pánvi nebo na venkovním grilu.

3. Grilovanou zeleninu osolíme, rozdělíme na talíře, přidáme kozí sýr a ozdobíme rukolou a bylinkami. Můžeme doplnit dipem.

Ingredience

400 g zeleného chřestu (baby)
1 lžíce cukru
1 velká karotka
1 cuketa
1 červená paprika
1 svazek jarních cibulek
100 ml olivového oleje
400 g kozího sýra
rukola
bylinky