26. dubna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Hrušky omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na měsíčky. Polníček omyjeme a necháme okapat.

2. Kozí sýr rozkrájíme na menší kousky a obalíme je do plátků slaniny. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 5 minut, nebo dokud nezezlátnou.

3. Polníček spolu s hruškami rozdělíme na talíře. Posypeme ořechy a doplníme rozpečeným sýrem se slaninou. Salát zakápneme olejem promíchaným s octem, solí a pepřem. Nakonec můžeme dozdobit klíčky z červené řepy.

Ingredience

2 velké hrušky
200 g polníčku
200 g kozího sýra (nejlépe s bílou plísní)
100 g anglické slaniny
hrst vlašských ořechů
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
sůl
čerstvě mletý barevný pepř