21. srpna 2016

Postup

1. Pohankovou mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce a asi 40 ml vody. Vše dobře promícháme. Necháme asi 2 hodiny uležet.

2. Jáhly propláchneme pod studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme je dvojnásobným množstvím vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut, odstavíme a necháme vychladnout.

3. Brambory očistíme, nastrouháme najemno a vymačkáme přebytečnou vodu. Promícháme je s pohankovou směsí, přidáme jáhly a lněné semínko. Osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.

4. Těsto důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej. Z těsta tvoříme malé placičky a po obou stranách je upečeme dozlatova. Pokládáme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme se zeleninovým salátem.

Ingredience

100 g pohankové mouky
2 vejce
100 g jáhel
600 g brambor
3 lžíce lněného semínka
sůl
mletý pepř
2 lžičky majoránky
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla