21. března 2015

Postup

1. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Zchladlé oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrůlku rozehřejeme jednu lžíci sádla a cibulku na něm orestujeme dozlatova.

2. Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Zapékací mísu vymažeme zbylým sádlem. Na dno rozložíme vrstvu brambor a posypeme je částí orestované cibulky, částí uzeného masa a hrášku. Osolíme, opepříme a překryjeme další vrstvu brambor. Pokračujeme ve vrstvení a zakončíme bramborami posypanými cibulkou.

3. Povrch osolíme, opepříme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 10 minut. Rozmícháme vejce s mlékem a směsí přelijeme brambory. Zapékací nádobu vrátíme do trouby a dopečeme dozlatova.

Ingredience

1000 g brambor
2 střední cibule
2 lžíce sádla
250 g uzeného masa nebo uzeniny
200 g zeleného hrášku
sůl
mletý černý pepř
2 vejce
250 ml mléka