21. dubna 2016

Postup

1. Brambory omyjeme a uvaříme do poloměkka. Necháme zchladnout a poté z vrchu vyřízneme asi jednu šestinu každé brambory (můžeme i lehce vydlabat vnitřky, aby se vytvořil větší prostor pro náplň).

2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hráškové lusky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a zchladíme. Mrkev nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v osolené vodě. Česnek a cibuli orestujeme na olivovém oleji, přimícháme povařenou zeleninu, rozmražený hrášek, promícháme a ochutíme solí a pepřem.

3. Brambory naplníme připravenou směsí promíchanou s rozdrobeným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě 170 °C asi 15 minut. Smetanu promícháme s najemno nasekanou pažitkou, solí a pepřem. Hotový dip podáváme s upečenými bramborami.

Ingredience

4 velké brambory
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g cukrového hrášku
2 mrkve
sůl
2 lžíce olivového oleje
200 g mraženého hrášku
čerstvě mletý barevný pepř
100 g feta sýra
250 g zakysané smetany
1 svazek pažitky