Ingredience4 velké brambory |
1. Brambory omyjeme a uvaříme do poloměkka. Necháme zchladnout a poté z vrchu vyřízneme asi jednu šestinu každé brambory (můžeme i lehce vydlabat vnitřky, aby se vytvořil větší prostor pro náplň).
2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hráškové lusky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a zchladíme. Mrkev nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v osolené vodě. Česnek a cibuli orestujeme na olivovém oleji, přimícháme povařenou zeleninu, rozmražený hrášek, promícháme a ochutíme solí a pepřem.
3. Brambory naplníme připravenou směsí promíchanou s rozdrobeným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě 170 °C asi 15 minut. Smetanu promícháme s najemno nasekanou pažitkou, solí a pepřem. Hotový dip podáváme s upečenými bramborami.