Jak zpracovat velikonoční koledu?

Máte doma „hromadu“ vajíček? Máme pro vás recepty, do kterých vařená vajíčka patří a skvěle chutnají.

4
40 minut
střední
1020/4270
TISK
POSTUP

1. Vařená vejce oloupeme, rozkrojíme na polovinu a žloutky vyjmeme. Malý kousek uzeného lososa necháme na pozdější ozdobení, zbytek rozmixujeme. Žervé vyšleháme s máslem do pěny, zašleháme tři žloutky a nakonec vmícháme lososa. Ochutíme šťávou z limetky, solí, pepřem nebo chilli kořením.

2. Na křenovou náplň vyšleháme změklé máslo se šesti žloutky, tvarohem a hořčicí. Vmícháme nastrouhaný křen nebo krenex a ochutíme solí a pepřem.

3. Na řeřichovou náplň vyšleháme máslo se sýrem a zbylými žloutky. Lžíci řeřichy a špenát rozmixujeme a smícháme se sýrovou směsí a osolíme.

4. Náplně rozdělíme do cukrářských sáčků s řezanou trubičkou a nastříkáme na půlky vařených vajec. Naplněná vejce ozdobíme limetkou, parmazánem, lososem, řeřichou nebo jinými bylinkami.

INGREDIENCE

12 natvrdo uvařených vajec
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
bylinky
Náplň s uzeným lososem:
100 g uzeného lososa
150 g žervé
80 g másla
1 limetka
mletý pepř nebo chilli
Náplň s křenem:
100 g másla
100 g tvarohu
1 lžička hořčice
2 lžíce nastrouhaného křenu nebo krenexu
Náplň s řeřichou a špenátem:
100 g másla
100 g taveného sýra
1 hrst špenátu
1 vanička řeřichy

Foto: Kulinární studio Bauer Media
DISKUZE KE ČLÁNKU
DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY Recepty