Ingredience12 natvrdo uvařených vajec |
1. Vařená vejce oloupeme, rozkrojíme na polovinu a žloutky vyjmeme. Malý kousek uzeného lososa necháme na pozdější ozdobení, zbytek rozmixujeme. Žervé vyšleháme s máslem do pěny, zašleháme tři žloutky a nakonec vmícháme lososa. Ochutíme šťávou z limetky, solí, pepřem nebo chilli kořením.
2. Na křenovou náplň vyšleháme změklé máslo se šesti žloutky, tvarohem a hořčicí. Vmícháme nastrouhaný křen nebo krenex a ochutíme solí a pepřem.
3. Na řeřichovou náplň vyšleháme máslo se sýrem a zbylými žloutky. Lžíci řeřichy a špenát rozmixujeme a smícháme se sýrovou směsí a osolíme.
4. Náplně rozdělíme do cukrářských sáčků s řezanou trubičkou a nastříkáme na půlky vařených vajec. Naplněná vejce ozdobíme limetkou, parmazánem, lososem, řeřichou nebo jinými bylinkami.