15. dubna 2017
Určitě už jste o něm slyšeli, nebo ho dokonce ochutnali v cukrárně. Teď si ho vlastnoručně upečte podle našeho receptu,
1 / 5

Množství: 16 kousků  
Čas na přípravu: 60 minut 
Čas na pečení: 50 minut
Potřebujete:
na korpus: 4 vejce, 1 a 1/4 hrnku řepkového oleje, 2 hrnky hnědého cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo javorového sirupu), 2 hrnky polohrubé mouky, 2 rovné lžičky jedlé sody, 2 rovné lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1 lžičku skořice, 3 hrnky nastrouhané mrkve, 1 hrnek vlašských ořechů
na krém: 400 g mazacího sýru Philadelphia (možno kombinovat s pomazánkovým máslem), 1 hrnek cukru moučka, šťávu z 1/2 citronu, 2 lžíce másla

1. Připravte si všechny ingredience na upečení korpusu. Oloupanou mrkev nastrouhejte najemno a ořechy nasekejte v robotu nahrubo. Vejce vyklepněte do misky a přidejte polovinu cukru.

1 / 5