11. května 2016

Postup

1. Brambory i česnek oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a brambory na něm zvolna opečeme. Přidáme česnek a osmaheme ho. K zelenině přilijeme vývar a necháme ho zvolna vařit.

2. Brokolici opláchneme a odřízneme růžičky; košťál dle potřeby oloupeme, pak ho nakrájíme na jemné plátky, přidáme do hrnce a stejně jako brambory uvaříme doměkka. Nakonec přidáme růžičky brokolice, a když změknou, vše v polévce rozmixujeme dohladka.

3. Polévku zjemníme smetanou, podle chuti ji osolíme a opepříme. Rozdělíme ji do misek či talířů, doplníme proužky lososa a případně i jarní cibulkou.

Ingredience

2 brambory
2 stroužky česneku
40 g másla
700 ml zeleninového vývaru
1 brokolice
100 ml smetany (30 %)
sůl
mletý černý pepř
100 g uzeného lososa
příp. 2 lžíce nasekané jarní cibulky