11. března 2016

Postup

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

2. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme brambory, pórek a vše zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a pak na mírném ohni vaříme asi 25 minut.

3. Přidáme lžičku nasekaného kopru a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vložíme sýr, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.

4. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme ji plátkem lososa, nakrájeným pórkem, nočkem zakysané smetany a čerstvým koprem. Ihned podáváme.

Ingredience

200 g brambor
1 pórek
1 cibule
1 lžíce másla
500 ml slepičího vývaru
1 lžička nasekaného kopru
3 trojúhelníčky smetanového sýra
sůl
mletý pepř
80 g uzeného lososa
4 lžíce zakysané smetany
kopr na ozdobení