Ingredience:
8 rohlíků (nejlépe pár dní uleželých)?
0,5 l mléka?
5 vajec syrových a 4 vejce uvařené natvrdo?
150 g slaniny nebo jiné oblíbené uzeniny
?jarní cibulka (asi 3 ks i se zelenými výhonky)
?80 g másla?
250 g čerstvého špenátu
?70 g jarních bylinek (listy kopřivy, listy pampelišky, sedmikrásky, popenec, medvědí česnek apod..)?
petrželová nať?
sůl, pepř, muškátový oříšek?
dle chuti můžete přidat i nakrájenou červenou papriku
Nezapomeňte na zákusek. Dort Pavlova okouzlí každou návštěvu.
Postup:
1) Rohlíky nakrájejte, zalijte vlažným mlékem a nechejte chvíli odstát. Mezitím si na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm slaninu, cibulku, papriku a petrželovou nať.
2) Ve velkém hrnci si poduste bylinky a špenát (do hrnce dejte kousek másla, přidejte omytý špenát s bylinkami, zamíchejte a pár minut poduste). Po vychladnutí směs špenátu a bylinek nasekejte sekáčkem.
3) Všechny přísady postupně přidávejte k rohlíkům (kromě syrových vajec, ty si vyšlehejte zvlášť do žloutkové pěny a do sněhu z bílků, a až nakonec opatrně vmíchejte do směsi).
4) Směs osolte, dochuťte pepřem a špetkou muškátového oříšku…vše pak rovnoměrně rozprostřete do připravených (máslem vymazaných) zapékacích keramických pekáčů (např. od KitchenAid).
5) Pečte v troubě předehřáté asi na 180°C přibližně hodinu.
Podávejte studené či teplé.
Upečte si také Boží milosti.
Recept pro blog.kitchenaid.cz připravila bloggerka Tinajedoma.