14. dubna 2017
 | 
Foto: blog.kitchenaid.cz
Listy kopřivy, pampelišky, sedmikrásky, popence, medvědího česneku – to vše chutná ve velikonoční nádivce naprosto báječně, takže rychle ven a vyhlížejte, co už pomalu roste.

Ingredience:
8 rohlíků (nejlépe pár dní uleželých)

0,5 l mléka

5 vajec syrových a 4 vejce uvařené natvrdo

150 g slaniny nebo jiné oblíbené uzeniny

jarní cibulka (asi 3 ks i se zelenými výhonky)

80 g másla

250 g čerstvého špenátu

70 g jarních bylinek (listy kopřivy, listy pampelišky, sedmikrásky, popenec, medvědí česnek apod..)

petrželová nať

sůl, pepř, muškátový oříšek

dle chuti můžete přidat i nakrájenou červenou papriku

Nezapomeňte na zákusek. Dort Pavlova okouzlí každou návštěvu.

Postup:
1) Rohlíky nakrájejte, zalijte vlažným mlékem a nechejte chvíli odstát. Mezitím si na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm slaninu, cibulku, papriku a petrželovou nať.
2) Ve velkém hrnci si poduste bylinky a špenát (do hrnce dejte kousek másla, přidejte omytý špenát s bylinkami, zamíchejte a pár minut poduste). Po vychladnutí směs špenátu a bylinek nasekejte sekáčkem.
3) Všechny přísady postupně přidávejte k rohlíkům (kromě syrových vajec, ty si vyšlehejte zvlášť do žloutkové pěny a do sněhu z bílků, a až nakonec opatrně vmíchejte do směsi).
4) Směs osolte, dochuťte pepřem a špetkou muškátového oříšku…vše pak rovnoměrně rozprostřete do připravených (máslem vymazaných) zapékacích keramických pekáčů (např. od KitchenAid).
5) Pečte v troubě předehřáté asi na 180°C přibližně hodinu.

Podávejte studené či teplé.

Upečte si také Boží milosti.

Recept pro blog.kitchenaid.cz připravila bloggerka Tinajedoma.