6. března 2016

Postup

1. Jehněčí kýtu očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Do masa uděláme ostrým nožem otvory a vložíme plátky česneku. Maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem.

2. Do pekáčku dáme nadrobno nasekanou cibuli a sterilovaná rajčata. Vložíme maso, posypeme ho tymiánem, petrželkou a přidáme bobkové listy.

3. Podlijeme vývarem, přiklopíme a při 180 °C pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Podáváme s bramborovými noky nebo bramborami.

Ingredience

1000 g jehněčí kýty
4 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
1 cibule
500 g sterilovaných rajčat
1/2 lžičky tymiánu
2 lžíce nasekané petrželky
2 bobkové listy
500 ml vývaru