6. března 2017

Postup

1. Krůtí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme je přes mikroténovou fólii, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.

2. Sýr a šunku nakrájíme na malé kostičky, přidáme lžíci nasekaných bylinek a promícháme. Připravené řízky potřeme směsí, přehneme je na polovinu a okraje sepneme párátky.

3. Naplněné řízky nejprve obalíme ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích. Ihned je osmažíme na rozpálené oleji po obou stranách dozlatova. Pak je necháme okapat na papírovém ubrousku a odstraníme párátka. Řízky podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželkou a orestovanou baby karotkou.

Ingredience

800 g krůtích prsou
sůl
mletý černý pepř
2 stroužky česneku
100 g tvrdého sýra
50 g šunky
2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, tymián)
olej na smažení
strouhanka na obalení
2 vejce