Telecí medailonky

  8:10aktualizováno  25. března 2019 18:12

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

150 g šunky

2 snítky tymiánu

1 snítka petrželky

1 snítka pažitky

1 malý tácek řeřichy

600 g telecího masa (například panenky)

1 lžička hladké mouky

40 g oleje

sůl

mletý bílý pepř

200 ml masového vývaru z kostky

4 cherry rajčátka


1. Šunku nakrájíme na nudličky. Tymián, petrželku, pažitku a řeřichu opláchneme, 1 snítku tymiánu odložíme na ozdobení a zbylé bylinky nasekáme najemno.


2. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a medailonky v něm opečeme z obou stran. Pak je osolíme, opepříme a na vrchní stranu rozdělíme směs bylinek, které lehce přitiskneme. Přidáme nakrájenou šunku a za postupného podlévání vývarem dusíme asi 15 minut doměkka.


3. Rajčátka omyjeme, rozpůlíme, přidáme je k masu a společně dusíme asi 3 minuty. Medailonky se šunkou a rajčátky rozdělíme na talíře, ozdobíme tymiánem a podáváme s těstovinami (například s vrtulkami - fussili).


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Kde jsou zase ty zpropadené klíče? Šest tipů, jak vyzrát na roztěkanost

Stalo se vám, že jste něco založili a nemůžete to najít? Poradíme vám, jak se z toho bludného kruhu co nejrychleji...

Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka

Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je kynuté těsto. Pro...

Doporučit někomu láhev vína je až intimní, říká someliéra

K vínu se Romana Echensperger dostala čirou náhodou. „O světě vína jsem neměla žádné velké ponětí až do okamžiku, kdy...

Avokádo, jahody, banán i chilli. Vášnivý jídelníček ocení nejen zamilovaní

Konzumace pokrmů je přirozenou a potřebnou součástí života ve všech jeho aspektech. Nejde jen o to nemít hlad. Správné...

RECEPT DNE: Quiche tří chutí

Tento slaný koláč je vyloženě přehlídkou těch nejoblíbenějších sýrů. Užijte si jejich soulad!

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...