6. února 2017

Postup

1. Šunku nakrájíme na nudličky. Tymián, petrželku, pažitku a řeřichu opláchneme, 1 snítku tymiánu odložíme na ozdobení a zbylé bylinky nasekáme najemno.

2. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a medailonky v něm opečeme z obou stran. Pak je osolíme, opepříme a na vrchní stranu rozdělíme směs bylinek, které lehce přitiskneme. Přidáme nakrájenou šunku a za postupného podlévání vývarem dusíme asi 15 minut doměkka.

3. Rajčátka omyjeme, rozpůlíme, přidáme je k masu a společně dusíme asi 3 minuty. Medailonky se šunkou a rajčátky rozdělíme na talíře, ozdobíme tymiánem a podáváme s těstovinami (například s vrtulkami – fussili).

Ingredience

150 g šunky
2 snítky tymiánu
1 snítka petrželky
1 snítka pažitky
1 malý tácek řeřichy
600 g telecího masa (například panenky)
1 lžička hladké mouky
40 g oleje
sůl
mletý bílý pepř
200 ml masového vývaru z kostky
4 cherry rajčátka