Ingredience150 g šunky |
1. Šunku nakrájíme na nudličky. Tymián, petrželku, pažitku a řeřichu opláchneme, 1 snítku tymiánu odložíme na ozdobení a zbylé bylinky nasekáme najemno.
2. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a medailonky v něm opečeme z obou stran. Pak je osolíme, opepříme a na vrchní stranu rozdělíme směs bylinek, které lehce přitiskneme. Přidáme nakrájenou šunku a za postupného podlévání vývarem dusíme asi 15 minut doměkka.
3. Rajčátka omyjeme, rozpůlíme, přidáme je k masu a společně dusíme asi 3 minuty. Medailonky se šunkou a rajčátky rozdělíme na talíře, ozdobíme tymiánem a podáváme s těstovinami (například s vrtulkami - fussili).