Tvarohový beránek

  9:27aktualizováno  25. března 2019 18:12

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

3 vejce

250 g rostlinného tuku nebo másla

250 g krupicového cukru

1 sáček vanilkového cukru

1 lžíce nastrouhané citronové kůry

250 g polohrubé mouky

1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

250 g netučného měkkého tvarohu

1/4 lžičky rozpuštěné čokolády na oči

tuk a polohrubá mouka do formy

moučkový cukr na poprášení


1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Postupně přidáme žloutky a znovu utřeme. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce vmícháme do žloutkové pěny. Ochutíme citronovou kůrou.


2. Pak vmícháme polovinu prosáté mouky s kypřicím práškem, tvaroh a nakonec i druhou polovinu mouky. Velkou formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem.


3. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Po vychladnutí namalujeme rozpuštěnou čokolády oči a beránka pocukrujeme.


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sportovní elegance funguje. Odvažte se a spojte zdánlivě nespojitelné

Řada módních expertů by vám za spojení pojmů sport a elegance utrhla hlavu. Jenže i na první pohled sportovní oblečení...

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Doporučit někomu láhev vína je až intimní, říká someliéra

K vínu se Romana Echensperger dostala čirou náhodou. „O světě vína jsem neměla žádné velké ponětí až do okamžiku, kdy...

RECEPT DNE: Quiche tří chutí

Tento slaný koláč je vyloženě přehlídkou těch nejoblíbenějších sýrů. Užijte si jejich soulad!

Med je superportravina. Zlepší vám ráno i romantické chvíle

Med je nejen superzdravé sladidlo, ale také dokonalá kuchyňská ingredience. Zkuste ho využít nejen při přípravě...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...