4. února 2017

Postup

1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Postupně přidáme žloutky a znovu utřeme. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce vmícháme do žloutkové pěny. Ochutíme citronovou kůrou.

2. Pak vmícháme polovinu prosáté mouky s kypřicím práškem, tvaroh a nakonec i druhou polovinu mouky. Velkou formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem.

3. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Po vychladnutí namalujeme rozpuštěnou čokolády oči a beránka pocukrujeme.

Ingredience

3 vejce
250 g rostlinného tuku nebo másla
250 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce nastrouhané citronové kůry
250 g polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
250 g netučného měkkého tvarohu
1/4 lžičky rozpuštěné čokolády na oči
tuk a polohrubá mouka do formy
moučkový cukr na poprášení