4. března 2016

Postup

1. Mandle a oříšky nastrouháme najemno. Smícháme je s bílky, prosátým cukrem a rumem na pevnou hmotu, kterou rozdělíme na polovinu. Do jedné části zapracujeme nastrouhanou čokoládu.

2. Ze světlé i čokoládové hmoty vymodelujeme malá vajíčka (o velikosti asi 3 cm) a necháme je oschnout při pokojové teplotě do druhého dne.

3. Polevy rozpustíme v horké vodní lázni a namáčíme v nich vajíčka napíchnutá na špejlích. Tmavá vajíčka v mléčné čokoládové a světlá v bílé a růžové polevě. Když povrch zatuhne, sundáme je ze špejlí a dáme do misek.

Ingredience

Nepečená hmota:
150 g oloupaných mandlí
150 g lískových ořechů
2 bílky
400 g moučkového cukru
2 lžíce rumu (nebo citronové šťávy)
50 g tmavé čokolády
Dohotovení:
100 g bílé čokoládové polevy
100 g mléčné čokoládové polevy
100 g růžové čokoládové polevy