Ingredience100 g mladého čerstvého špenátu |
1. Špenát očistíme, spaříme ve vroucí vodě a hned zprudka ochladíme studenou vodou. Kopřivy důkladně opláchneme. Špenát i kopřivy necháme v cedníku okapat a pak je nasekáme najemno.
2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Uzené maso a rohlíky nakrájíme na větší kostky. Rohlíky nasypeme do větší mísy, pokapeme je mlékem a promícháme se žloutky. Ke zvlhčenému pečivu přidáme uzené maso a špenát s kopřivami. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec jej zlehka vmícháme do směsi, kterou podle chuti osolíme a opepříme.
3. Zapékací formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pak do ní rozdělíme nádivku a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.