30. ledna 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na kostky. Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, nakrájené maso a za občasného míchání pozvolna restujeme asi 8 minut. Necháme vychladnout. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme.

2. Zbylá vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Špenát očistíme, opláchneme a necháme okapat. Housky (veku) nakrájíme na kostičky a nasypeme je do velké mísy. Přidáme žloutky, špenát, mléko a orestované uzené maso s cibulí. Vše osolíme a dochutíme muškátovým oříškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Nakonec přidáme vařená vejce nakrájená na osminy.

3. Formu na nádivku důkladně vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozdělíme do ní nádivku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.

Ingredience

1 cibule
400 g vařeného uzeného masa
50 g másla
8 vajec
200 g mladého listového špenátu
8 housek nebo 1 veka z předchozího dne
200 ml mléka
sůl
špetka strouhaného muškátového oříšku
máslo a strouhanka do formy