30. dubna 2016

Postup

1. Vepřové a uzené maso uvaříme (každé zvlášť) v osolené vodě doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme na kostičky.

2. Rohlíky nakrájíme na kostky a navlhčíme vývarem z masa. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno, omyté špenátové listy překrájíme.

3. V pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme špenátové listy, krátce je podusíme a ochutíme solí a pepřem.

4. Do mísy dáme nakrájené maso, rohlíky, špenát, vejce a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.

5. Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme nádivku a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme asi 30 minut. Hotovou nádivku nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.

Ingredience

150 g vepřové plece
100 g uzené plece
sůl
8 rohlíků
1/2 cibule
2 stroužky česneku
200 g špenátu (může být i mražený)
50 g másla
6 vajec
hrst sekané petrželové nati
mletý černý pepř
sádlo na vymazání pekáče