30. března 2016

Postup

1. Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo. Zchladíme je a oloupeme. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli a na kostky nakrájené uzené maso. Společně pozvolna restujeme asi 6 minut. Pak necháme vychladnout.

2. Veku nakrájíme na menší kostky a usušíme v troubě. Pak ji dáme do větší mísy, přidáme žloutky, vymačkaný a nakrájený špenát, mléko a uzené maso. Dochutíme muškátovým oříškem a solí a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

3. Formu na věnec vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji do poloviny nádivkou a položíme na ni vařená křepelčí vajíčka. Přikryjeme je zbylou nádivkou a povrch uhladíme.

4. Naplněnou formu vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C zvolna pečeme asi 50 minut.

Ingredience

16 křepelčích vajec
1 cibule
50 g másla
200 g libového uzeného masa
1 veka
4 vejce
200 g mraženého listového špenátu
150 ml mléka
muškátový oříšek
sůl
máslo a strouhanka na formu