28. března 2017
Minulý týden byl časopis Žena a život partnerem festivalu zdravého životního stylu Evolution, na kterém jsme pro vás posbírali spoustu zajímavých tipů a receptů. Představujeme jeden z nich!

Sekaná z trhanky červené pšenice

Doba přípravy: 60 minut
Ingredience:
• 400 g trhanky z červené pšenice Naše Biofarma
• 800 ml vody
• 100 g strouhané cibule
• 100 g bílého zelí
• 5 stroužků česneku
• 50 g sekané petrželové natě
• 4 pol. lžíce mouky z červené pšenice Naše Biofarma
• 1 vejce
• 2 pol. lžíce strouhanky
• 2 pol. lžíce lahůdkového droždí
• 1 polévková lžíce majoránky
• 1 polévková lžíce panenského olivového oleje BIOLINIE
• 1 čaj. lžička červené papriky
• ½ čaj. lžičky sušené máty peprné (nemusí být)
• 1,5 čaj. lžičky soli
• pepř
• panenský olivový olej BIOLINIE na smažení


Postup:
Uvaříme trhanku ve vodě do měkka, necháme vychladnout a ještě na 30 minut dáme do lednice. Mezitím nastrouháme cibuli, bílé zelí, česnek, nasekáme petrželovou nať. Do vychladlé trhanky přidáme všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme a těsto necháme chvíli odpočinout. Těsto vložíme do vymazané formy na biskupský chlebíček, nebo na plech a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C 35–45 minut.