21. února 2016

Postup

1. Kroupy nasypeme do kastrůlku, zalijeme asi 500 ml studené vody a necháme přes noc nabobtnat.

2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, karotku na kolečka a celer na plátky. V kastrolu nahřejeme olej, přidáme cibuli, krátce osmahneme, přidáme protlak, oregano a opékáme za stálého míchání asi 3 minuty.

3. Vše zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme namočené kroupy i s vodou, omytá kuřecí stehna, tymián a papričku. Za mírného varu uvaříme doměkka.

4. Stehna vyndáme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Do vývaru přidáme sterilovaná rajčata, mrkev, celer a čočku. Vše uvaříme doměkka. Vložíme nakrájené kuřecí maso, osolíme a prohřejeme. Podáváme s opečeným bílým pečivem.

Ingredience

80 g krup
1 cibule
3 mladé karotky
3 stonky řapíkatého celeru
4 lžíce olivového oleje
50 g rajčatového protlaku
1 lžička oregana
2 kuřecí stehna
4 snítky tymiánu
1 malá chilli paprička
400 g sterilovaných krájených rajčat
70 g červené čočky