21. července 2016

Postup

1. Cibuli, česnek i mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve na něm opečeme mrkev. Pak přidáme cibuli s česnekem a také je osmahneme.

2. Zeleninu posypeme kari kořením, chilli paprikou a moukou, krátce vše zarestujeme, zalijeme vývarem, promícháme, osolíme a necháme vařit. Když zelenina dostatečně změkne, rozmixujeme ji ponorným mixérem a do polévky přimícháme 3/4 kokosového mléka. Polévku dochutíme zázvorem a už ji jen krátce povaříme.

3. Maso očistíme, nakrájíme na proužky a vlnkovitě je napíchneme na zaostřené špejle. Posypeme je pepřem a opečeme na rozehřátém oleji. Nakonec je osolíme.

4. Polévku rozdělíme do talířů, přilijeme zbytek mléka a lehce ho s polévkou promícháme. Polévku ozdobíme koriandrem a přes hranu talíře položíme špízek.

Ingredience

1 cibule
3 stroužky česneku
4 větší mrkve
olej dle potřeby
1/2 lžičky kari koření
špetka mleté chilli papriky
1 lžíce hladké mouky
800 ml drůbežího vývaru
sůl
150 ml kokosového mléka
1/2 lžičky najemno nastrouhaného oddenku zázvoru
250 g kuřecích prsou
drcený barevný pepř
2 lžíce pokrájeného koriandru