Ingredience1 cibule |
1. Cibuli, česnek i mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve na něm opečeme mrkev. Pak přidáme cibuli s česnekem a také je osmahneme.
2. Zeleninu posypeme kari kořením, chilli paprikou a moukou, krátce vše zarestujeme, zalijeme vývarem, promícháme, osolíme a necháme vařit. Když zelenina dostatečně změkne, rozmixujeme ji ponorným mixérem a do polévky přimícháme 3/4 kokosového mléka. Polévku dochutíme zázvorem a už ji jen krátce povaříme.
3. Maso očistíme, nakrájíme na proužky a vlnkovitě je napíchneme na zaostřené špejle. Posypeme je pepřem a opečeme na rozehřátém oleji. Nakonec je osolíme.
4. Polévku rozdělíme do talířů, přilijeme zbytek mléka a lehce ho s polévkou promícháme. Polévku ozdobíme koriandrem a přes hranu talíře položíme špízek.