Mrkvová polévka s kuřecím špízem

  13:53aktualizováno  25. března 2019 19:01

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

1 cibule

3 stroužky česneku

4 větší mrkve

olej dle potřeby

1/2 lžičky kari koření

špetka mleté chilli papriky

1 lžíce hladké mouky

800 ml drůbežího vývaru

sůl

150 ml kokosového mléka

1/2 lžičky najemno nastrouhaného oddenku zázvoru

250 g kuřecích prsou

drcený barevný pepř

2 lžíce pokrájeného koriandru


1. Cibuli, česnek i mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve na něm opečeme mrkev. Pak přidáme cibuli s česnekem a také je osmahneme.


2. Zeleninu posypeme kari kořením, chilli paprikou a moukou, krátce vše zarestujeme, zalijeme vývarem, promícháme, osolíme a necháme vařit. Když zelenina dostatečně změkne, rozmixujeme ji ponorným mixérem a do polévky přimícháme 3/4 kokosového mléka. Polévku dochutíme zázvorem a už ji jen krátce povaříme.


3. Maso očistíme, nakrájíme na proužky a vlnkovitě je napíchneme na zaostřené špejle. Posypeme je pepřem a opečeme na rozehřátém oleji. Nakonec je osolíme.


4. Polévku rozdělíme do talířů, přilijeme zbytek mléka a lehce ho s polévkou promícháme. Polévku ozdobíme koriandrem a přes hranu talíře položíme špízek.


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Kde jsou zase ty zpropadené klíče? Šest tipů, jak vyzrát na roztěkanost

Stalo se vám, že jste něco založili a nemůžete to najít? Poradíme vám, jak se z toho bludného kruhu co nejrychleji...

RECEPT DNE: Quiche tří chutí

Tento slaný koláč je vyloženě přehlídkou těch nejoblíbenějších sýrů. Užijte si jejich soulad!

Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka

Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je kynuté těsto. Pro...

Někdo to rád horké, jiný s ledem. Tipy na drinky pro poslední noc roku

Ať už budete trávit konec roku v rodinném kruhu, s nejlepší kamarádkou nebo se svou láskou, určitě si budete chtít...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...