Ingredience250 g telecího masa |
1. Telecí maso opláchneme, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka.
2. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a zpěníme v hrnci na rozehřátém másle. Pak ji zaprášíme
moukou a vše orestujeme. Přilijeme jeden litr telecího vývaru, metlou dobře promícháme a přivedeme k varu.
3. Špenát a hráškové lusky očistíme, opláchneme, vložíme do vývaru a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a utřeným česnekem.
4. Několik hráškových lusků vyjmeme a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu a na malé kousky nakrájené maso. Vložíme zpět lusky a vše prohřejeme. Hotovou polévku podáváme s ogrilovanou bagetou a můžeme ozdobit nakrájenými lístky špenátu a lžičkou smetany.