21. června 2016

Postup

1. Telecí maso opláchneme, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka.

2. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a zpěníme v hrnci na rozehřátém másle. Pak ji zaprášíme
moukou a vše orestujeme. Přilijeme jeden litr telecího vývaru, metlou dobře promícháme a přivedeme k varu.

3. Špenát a hráškové lusky očistíme, opláchneme, vložíme do vývaru a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a utřeným česnekem.

4. Několik hráškových lusků vyjmeme a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu a na malé kousky nakrájené maso. Vložíme zpět lusky a vše prohřejeme. Hotovou polévku podáváme s ogrilovanou bagetou a můžeme ozdobit nakrájenými lístky špenátu a lžičkou smetany.

Ingredience

250 g telecího masa
sůl
1 cibule
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
300 g čerstvého špenátu
100 g hráškových lusků
mletý černý pepř
špetka muškátového oříšku
2 stroužky česneku
150 ml smetany