20. března 2017
Ani sladká, ani z masa, jen z listů mladého špenátu, vajec a mouky. I tak je ale neskonale lahodná.
1 / 6

Množství: pro 4 osoby
Čas na přípravu: 35 minut
Čas na pečení: 20 minut
Potřebujete: 2 stroužky česneku, 4 vejce, 250 g čerstvého špenátu, sůl, mletý černý pepř, 70 g polohrubé mouky, 200 g ricotty, 80 g sušených rajčat, 2 snítky tymiánu, 1 lžíce oleje

Náš tip: Korpus špenátové rolády můžete připravit i z mraženého špenátového protlaku. Jeho barva je pak krásně jarně zelená. ­Mražený sekaný špenát nechte rozmrznout na sítu, aby z něj vykapala přebytečná voda, a pak ho zpracujte stejně jako nasekané špenátové listy. Na náplň můžete použít měkký tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou nebo rozšlehanou nivou. A do náplně můžete pro změnu místo sušených rajčat nasekat zelené bylinky nebo jen nastrouhat trochu citronové kůry.

POSTUP:

1. Česnek oloupejte a prolisujte. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

1 / 6