13. srpna 2016

Postup

1. Cizrnu propláchneme a přes noc namočíme do vody. Slijeme ji, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Pak ji scedíme, zchladíme a rozmixujeme.

2. K rozmixované cizrně přidáme vejce, mouku a kypřicí prášek. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Formičky vymažeme máslem, vysypeme moukou a vmačkáme do nich cizrnové těstíčko. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut.

3. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme špenát a česnek a podusíme jej. Vše zalijeme smetanou a krátce povaříme, než se smetana zredukuje na polovinu. Ochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Odstavíme a případnou přebytečnou tekutinu slijeme.

4. Na předpečené korpusy navrstvíme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným parmazánem a vložíme zapéct do trouby asi na 10 minut.

Ingredience

200 g suché cizrny
2 vejce
100 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
sůl
mletý černý pepř
máslo a hrubou mouku na formičky
Na náplň:
3 stroužky česneku
1 malá cibule
2 lžíce olivového oleje
450 g mraženého listového špenátu
250 ml 12% smetany
mletý muškátový oříšek
80 g strouhaného parmazánu