Ingredience200 g suché cizrny |
1. Cizrnu propláchneme a přes noc namočíme do vody. Slijeme ji, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Pak ji scedíme, zchladíme a rozmixujeme.
2. K rozmixované cizrně přidáme vejce, mouku a kypřicí prášek. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Formičky vymažeme máslem, vysypeme moukou a vmačkáme do nich cizrnové těstíčko. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut.
3. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme špenát a česnek a podusíme jej. Vše zalijeme smetanou a krátce povaříme, než se smetana zredukuje na polovinu. Ochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Odstavíme a případnou přebytečnou tekutinu slijeme.
4. Na předpečené korpusy navrstvíme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným parmazánem a vložíme zapéct do trouby asi na 10 minut.