13. července 2016

Postup

1. Cizrnu scedíme, propláchneme a necháme okapat. Banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Ovesné vločky rozmixujeme na jemno. Čokoládu nasekáme na drobné kousky.

2. Cizrnu vložíme do mixéru, přidáme banány, vejce, třtinový cukr a mléko a vše rozmixujeme dohladka. Pak ke směsi vmícháme jogurt, zakysanou smetanu, ovesné vločky a kypřicí prášek. Promícháme v hustší těsto, podle potřeby přidáme mléko nebo hladkou mouku. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu.

3. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme ji těstem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 40 minut.

Ingredience

250 g sterilované cizrny
2 banány
150 g ovesných vloček
100 g mléčné čokolády
2 vejce
50 g třtinového cukru
100 ml mléka
100 g bílého jogurtu
50 g zakysané smetany
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
hladkou mouku podle potřeby
máslo a hrubou mouku na formu