13. června 2016

Postup

1. Cibuli, česnek i mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak vše dohromady orestujeme v pánvi na 3 lžicích oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.

2. Cizrnu slijeme, vložíme do misky a ponorným mixérem ji rozmixujeme dohladka. Vmícháme orestovanou zeleninu, ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a kari kořením. Přidáme mouku a vejce a promícháme v tuhou hmotu. Podle potřeby přisypeme strouhanku a tvarujeme ze směsi malé válečky, které vyskládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme při 200 °C asi 15 minut.

3. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm na drobno nakrájenou červenou cibuli. Přilijeme 400 ml vody a přivedeme k varu. Pak za stálého míchání přisypáváme polentu. Osolíme, opepříme, přidáme hrášek a krátce povaříme, než polenta zhoustne. Polentovou kaši podáváme s upečenými cizrnovými šiškami.

Ingredience

1 cibuli
2 stroužky česneku
1 mrkev
olivový olej
600 g sterilované cizrny
sůl
mletý černý pepř
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžičku kari koření
30 g hladké mouky
2 vejce
strouhanku
Na kaši:
1 červenou cibuli
150 g polenty
60 g mraženého hrášku