13. května 2016

Postup

1. Cizrnu slijeme a společně s mandlemi, mlékem a kakaem rozmixujeme dohladka. Pak do těsta postupně přidáváme vejce a mixujeme dohladka. Nakonec vmícháme kypřicí prášek do pečiva, sodu, cukr, sůl a med.

2. Připravené těsto nalijeme do lehce vymazaných formiček na tartaletky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Necháme je krátce zchladnout a vyklopíme z formiček.

3. Maliny vsypeme do kastrůlku, přidáme trochu vody a povaříme je doměkka. Škrob rozmícháme se dvěma lžícemi vody a přimícháme k malinám. Nakonec přeliv osladíme cukrem. Cizrnové koláčky podáváme s malinovým přelivem.

Ingredience

Těsto:
1 plechovka sterilované cizrny (cca 250 g)
150 g mandlí
100 ml sójového mléka
80 g bezlepkového kakaa
4 vejce
1 lžička bezlepkového kypřicího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžíce třtinového cukru
špetka soli
3 lžíce medu
Ovocný přeliv:
200 g malin (čerstvých nebo mražených)
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžíce třtinového cukru