13. dubna 2016

Postup

1. V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený oloupaný česnek, rajčata a vše krátce podusíme.

2. Pak přisypeme propláchnou cizrnu a restujeme pozvolna, dokud se nevypaří přebytečná tekutina. Obsah pánve osolíme, opepříme a dle chuti dosladíme.

3. Filety omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo a filety opečeme z obou stran dozlatova. Na talíře rozdělíme cizrnu s rajčaty a přidáme opečenou tresku. Podáváme dozdobené čerstvými bylinkami.

Ingredience

rostlinný olej na restování
1 cibule
3 stroužky česneku
240 g sterilovaných krájených rajčat
240 g sterilované cizrny
sůl
mletý černý pepř
krupicový cukr na dochucení
600 g filetů tresky bez kůže
máslo na restování
čerstvé bylinky na dozdobení