6. září 2016

Postup

1. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme najemno, očištěné houby nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme.

2. Opečené maso vyndáme na talíř a ve výpeku osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vše orestujeme.

3. Maso vrátíme do hrnce, zaprášíme moukou a vše asi 2-3 minuty opékáme. Přilijeme vývar a bílé víno, přivedeme k varu, přidáme propláchnuté sterilované fazole, tymián a bobkový list. Osolíme a opepříme.

4. Přiklopíme poklicí, vložíme do vyhřáté trouby a při 150 °C dusíme asi 35-40 minut. Podáváme s pečivem.

Ingredience

800 g krůtího masa
2 cibule
4 stroužky česneku
250 g hub
60 ml řepkového oleje
1 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru
150 ml bílého vína
400 g sterilovaných fazolí
3 snítky tymiánu
1 bobkový list
sůl
mletý černý pepř